Web Analytics Made Easy - Statcounter

فاطمه محمدبیگی گفت: متاسفانه سالیانه ۳۰۰ الی ۶۰۰ هزار و میانگین روزانه ۲ هزار سقط جنین در کشور انجام می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ فاطمه محمدبیگی عضو کمیسیون بهداشت مجلس در حاشیه همایش بزرگ الگوی سوم زن مسلمان ایرانی در نظرآباد، طی گفت‌وگو با خبرنگار تیتریک، گفت: رهبر معظم انقلاب سیاست های کلی جمعیت و حمایت از خانواده را در حالی ابلاغ کردند که سال ها روی زمین مانده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد بیگی با اشاره به اینکه در ابتدای بحران جمعیتی، پدیده سالمندی و تک فرزندی هستیم، افزود: کاهش رشد جمعیت، جوانان، کاهش ازدواج و فرزند آوری ریشه درخت تنومند یک جامعه را می خشکاند، بار سالمندی بر دوش عموم مردم خواهد بود.   وی اظهار داشت: کمیسیون مشترک جمعیت مجلس قانون جمعیت جوان را تصویب کرد، ۲۱ چالش از نبود اشتغال، خوابگاه متاهلی، عدم حمایت از زوجین کارمند، کارگر و دانشجو و عدم حمایت از مادری در مشاغل تا مرخصی زایمان و شیردهی شناسایی شد.   محمد بیگی با اشاره به اینکه عدم آشنایی زوجین با مهارت های زندگی موجب افزایش ۷ برابری طلاق در دو و نیم دهه گذشته شده است، تصریح کرد: قانون جمعیت جوان جامع ترین موضوع در راستای حمایت از والدین خواهد بود.   وی گفت: مجلس ثروت جوانی جمعیت را به رسمیت شناخت و بیمه درمان ناباروری را برای ۳.۵ میلیون زوج ۹۰ درصد رایگان کرد، شورای عالی سلامت این قانون را ابلاغ کرده و از آذرماه سال ۱۴۰۰ تا کنون اجرایی شده است.   محمد بیگی با اشاره به اینکه قانون جوانی جمعیت راهنمای اپلیکیشنی دارد، افزود: قانون برنامه ششم توسعه ۳۲ درصد و قانون تسهیل ازدواج جوانان با گذشت ۱۶ سال ۲۰ درصد اجرایی شده است و متاسفانه بندهای ضمانت اجرایی نداشت.   وی به پیگرد قضائی برای ترک فعل مسئولین با عدم اجرای قانون جوانی جمعیت اشاره کرد و اظهار داشت: تا کنون ۴۵۰ میلیارد تومان وام فرزندآوری به خانواده ها ارائه شده ۱۰ درصد بودجه عمرانی دانشگاه ها هم به خوابگاه دانشجویی اختصاص یافت.   محمد بیگی تصریح کرد: در ۱۵ سال اخیر کمتر از یک درصد خوابگاه های دانشجویی به متاهلین اختصاص پیدا کرده و دولت حمایت از آنها را در دستور کار قرار نداده بود، امروز متاسفانه ۴۰ درصد دانشگاه های کشور خوابگاه متاهلی ندارند.   وی با اشاره به اینکه در قانون جوانی جمعیت بسته های معیشتی و تغذیه ای رایگان به مادران باردار ۳ دهک اول جامعه داده می شود، افزود: رقم اجرای قانون مجلس ۲۷ هزار میلیارد تومان در سال بود اما با دولت با ۱۲ هزار میلیارد تومان آن موافقت کرد.   محمد بیگی اظهار داشت: متاسفانه سالیانه ۳۰۰ الی ۶۰۰ هزار سقط و میانگین روزانه ۲ هزار سقط جنین در کشور انجام می شود، ۹۹ درصد سقط ها خانوادگی بوده و پدر و مادر تصمیم می گیرند فرزند شرعی خود را از بین ببرند.   وی با اشاره به اینکه ۹۰ درصد سقط جنین ها پایه علمی و شرعی ندارد، تصریح کرد: بر خلاف تصور مردم، اقتصاد عامل ثانویه سقط جنین است و عدم تمایل به فرزندآوری ریشه فرهنگی دارد به گونه ای که ۵۰ درصد خانواده های پولدار تمایلی به داشتن فرزند ندارند.
  انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: جوانی جمعیت محمد بیگی هزار سقط سقط جنین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۰۱۴۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در کنار همه مسایل اقتصادی به ابعاد فرهنگی فرزندآوری توجه شود

به گزارش خبرگزاری مهر، نجم الدین شریعتی مجری و کارشناس رسانه ملی با اشاره به اهمیت بحث فرزندآوری بنا به مصلحت‌های جمعیت شناختی کشور گفت: ما این روزها بیش از هر چیزی نیاز به فراهم‌آوری زیرساخت‌های فرزندآوری در کشور داریم تا جوانان هم با احساس بهتر و امنیت خاطر بیشتری به بحث ازدواج و فرزندآوری توجه کنند.

وی با اشاره به مناسب بودن چنین طرح‌هایی در عرصه تشویق جوانان گفت: در کنار همه مسائل اقتصادی ما نیاز داریم که به ابعاد فرهنگی توجه شود و دیدگاه‌های مردم نسبت به فرزندآوری مثبت باشد.

وی افزود: البته من خیلی قائل به این نیستم که بگویم تهاجم فرهنگی و نگاه‌های ضدفرهنگی عامل کم‌شدن فرزندآوری در کشور شده اما بی تأثیر هم نیست.

شریعتی با تأکید بر اهمیت تبلیغات مثبت و ایجاد شعارهای مناسب در عرصه فرزندآوری گفت: جوانان ما علاقه مند ازدواج و سپس فرزندآوری هستند، اما در صورتی که امنیت خاطر داشته باشند. این امنیت خاطر از بالا به پایین به جامعه تزریق می‌شود بنابراین نیاز به سیاست‌های صحیح در عرصه فرزندآوری داریم.

وی در پایان یادآوری کرد که کارشناسان زیادی در این عرصه می‌توانند نظر دهند و شرایط جامعه را بررسی کنند.

دولت باید موانع فرزندآوری را رفع کند

همچنین وحید شمسایی سرمربی کنونی تیم فوتسال ایران و بازیگر سابق فوتسال، با تأکید بر تهدیدات میانسالی جمعیت در کشور گفت: این تهدید از خیلی سال‌های پیش شروع شده منتها ما آن را جدی نگرفتیم.

وی گفت: حال این امر تبدیل به یک خطر شده که باید برایش خیلی فکر شود که البته عوامل زیادی هم باعث و بانی آن هستند.

شمسایی با ابراز تأسف نسبت به کسانی که علاقه به تشکیل خانواده و فرزندآوری ندارند، گفت: یک بعد قضیه مالی و اقتصادی است که باید برای زوج‌های جوان و جوانان در شرف ازدواج حل شود تا آنها مسیر درست زندگی خود را پیدا کنند. من همیشه یک مثال فوتبالی می‌زنم آن هم این است که شما ۵۰ سال نمی‌توانید یک تیم ملی را با همان اعضا نگه دارید. بنابراین ما نیاز به تیم نوجوانان، امید، جوان و بزرگسال داریم و اینها مدام باید در این چرخه تغییر کنند.

شمسایی با اشاره به اینکه خیلی افراد متولی هم هستند که سمت تشکیل خانواده و فرزندآوری نمی‌روند، گفت: درست است که این قاعده همه جا وجود ندارد که به خاطر شرایط مالی فرزندآوری کم شده است، من خیلی دوستانم هم هستند که با وجود نداشتن مشکل مالی تمایل به ازدواج و داشتن فرزند ندارند. اما برای آن قشری که نیاز مالی دارند دولت می‌بایست کاری بکند و موانع را از سر راه بردارد.

دومین جایزه ملی جوانی جمعیت به همت ستاد ملی جمعیت در بخش‌های خانواده، رسانه، سازمان‌های مردم نهاد، دستگاه‌های اجرایی، شرکت‌ها و مؤسسات خصوصی، مدیران و نخبگان اردیبهشت سال جاری با شعار سهم من از جوانی ایران برگزار خواهد شد.

علاقه مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به سایت jameyat.ir مراجعه فرمایند.

کد خبر 6097872

دیگر خبرها

  • وضعیت بودجه و عملکرد دستگاه‌های سیاست‌گذار در حوزه زنان و خانواده
  • نگاهی به سنجه‌های ارزیابی عملکرد دستگاه‌های سیاست‌گذار در حوزه زنان و خانواده
  • در کنار همه مسایل اقتصادی به ابعاد فرهنگی فرزندآوری توجه شود
  • دفاع «بانکی» از قانون جوانی جمعیت/ رشد نرخ باروری در ۱۴ استان
  • پویش تربیت تسهیل گر جوانی جمعیت برگزار می‌شود
  • امسال رویکرد متفاوتی به اندیشه ورزان جوانی جمعیت داریم
  • اختصاص زمین به خانوار‌های حائز شرایط جوانی جمعیت
  • ایران در سایه تهدید بحران سالخوردگی
  • ایران در تهدید بحران سالخوردگی قرار دارد
  • ضرورت بهره گیری از ظرفیت نخبگان و دانشگاهیان در طرح جوانی جمعیت