Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، فاطمه محمد بیگی، در نشست مجمع ملی مطالبه گران بهداشت و درمان که روز پنج شنبه ۲۵ شهریور ۱۴۰۰ برگزار شد، اظهار کرد: اگر عدالت در مبحث بیماری و سلامت قرار گیرد بیشتر نمود پیدا می‌کند، هرگونه تبعیض در حوزه سلامت بیشتر از جای دیگر آزرده خاطر می‌کند و به همین نسبت مصادیق تعارض منافع در حوزه سلامت باشد بیشتر از هر حوزه دیگر آزار دهنده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تعارض منافع در رشته‌های مختلف وجود دارد که یکی از آنها در حوزه سلامت است. اگر بخواهیم با آنها مقابله کنیم باید به ریشه‌ها بپردازیم. تعارض گروهی شخص با منفعت عموم جامعه از مدل‌های تعارض منافع است.

محمد بیگی در ادامه به تعارض منافع در شرکت‌ها اشاره کرد و گفت: بستر وقوع جرم تعارض منافع ایجاد می‌کند، رانت اطلاعاتی در برخی شرکت‌های دارویی و یا عرضه دارو در بازار سیاه باعث این وقوع می‌شود که شفافیت در معاونت‌ها و شرکت‌های خدمات درمانی از این موضوع جلوگیری می‌کند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با اشاره به حوزه زیر ساخت‌ها و عمرانی وزارت بهداشت در تعارض منافع، افزود: حضور افرادی که در هیئت مدیره ها حضور دارند به این دلیل که خودشان بودجه را تصویب و تقسیم می‌کنند و ارزیابی دارند باعث شده پروژه‌های عمرانی با هزینه‌های بالا به کندی پیش برود و یا نیمه کاره رها شود.

وی تصریح کرد: یکی از مشکلاتی که در حوزه سلامت وجود دارد سیستمی بودن آن است که خواه یا ناخواه این دستگاه دچار مشکل می‌شود، بهترین راه برای رفع آن شناسایی درگاه‌های تعارض منافع در حوزه سلامت جداسازی سیاست گذار، مجری و ناظر است.

محمد بیگی با تمجید از کادر درمان، بیش از ۹۵ درصد جامعه پزشکی را دلسوز خواند و اظهار کرد: آن درصد از افرادی که در حوزه سلامت هستند با دچار شدن به رانت و فساد، زحمات و شکوه ایثار نیروهای خدوم بخش سلامت را تضعیف کردند که کرونا در این مسیر بی تأثیر نبود.

وی در ادامه افزود: در جلسه‌ای که با وزیر بهداشت داشتیم مقرر شد با ایجاد قوانینی در بحث به کارگیری مسئولان، در دولت سیزدهم شاهد کاهش تعارض منافع باشیم.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: در مجلس، کمیسیون رأی به تشکیل کمیته سلامت الکترونیک داد که هم اکنون به دنبال جمع آوری اطلاعات هستیم تا بتوانیم در حوزه سلامت الکترونیک اتفاقات ویژه ای را شاهد باشیم. پزشک از سوابق بیمار مطلع شود. حذف کاغذ صورت گیرد و تأثیر خوبی بر بحث نظام پایه‌ای خانواده دارد.

وی تصریح کرد: منافع عمومی مردم در اولویت است، اگر بتوانیم رابطه مالی بین پزشک و بیمار را قطع کنیم، دقیقاً همان کاری که در کشورهای پیشرفته انجام شده یکی از قدم‌های نظام ارجاع را برداشتیم. اگر بتوانیم رابطه‌ی بیمه‌ها را تقویت کنیم، پزشک بدون دریافت هزینه از مردم هزینه‌هایش تأمین شود و همچنین هزینه‌های دیگر از جمله دندان پزشکی تحت بیمه قرار گیرد تعارض منافع به حداقل می‌رسد.

محمد بیگی با اشاره به اینکه تعارض منافع به عوامل مختلفی ارتباط دارد، گفت: رضایت عمومی زمانی محقق می‌شود که فرایند خدمات بهداشتی، سلامت محور و حتی خدمات فوت و تدفین به صورت تعریف شده در بیاوریم که موجب ارتقا مدیریت نظام سلامت خواهد بود.

کد خبر 5306349

منبع: مهر

کلیدواژه: نظام سلامت کمیسیون بهداشت و درمان واکسن کرونا ویروس کرونا واکسیناسیون کووید 19 آمار کرونا هلال احمر جمهوری اسلامی ایران وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی واکسن دانشگاه علوم پزشکی ایران بهرام عین اللهی علیرضا زالی شیوع کرونا سازمان بیمه سلامت زوال عقل تعارض منافع حوزه سلامت محمد بیگی شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۲۸۰۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران در رتبه چهارم تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، محمدرضا شمس اردکانی خاطرنشان کرد: ما از نظر علمی و عملی جایگاه خوب و رتبه ممتاز و بین المللی قابل قبولی در حوزه گیاهان دارویی کسب کرده ایم.

وی با بیان اینکه سابقه استفاده از گیاهان دارویی و طب سنتی در این حوزه چند هزار ساله است، افزود: پس از تشکیل دانشکده‌های طب سنتی در سال ۱۳۸۶ با توفیق بسیار خوب و شتاب مناسبی در حوزه تولید علم در دنیا خودمان را نشان دادیم و از دو سال پیش (۲۰۲۲) تاکنون توانستیم رتبه چهارم دنیا را کسب کنیم که این موفقیت بسیار ویژه ای است.

شمس اردکانی تصریح کرد: ستاد اقتصاد دانش بنیان گیاهان دارویی و طب سنتی در حوزه معاونت علمی ریاست جمهوری تلاش و عزم جدی دارد که در پازل ایران قوی بتواند موضوع و سر فصل بسیار مهم در حوزه طب سنتی و گیاهان دارویی داشته باشد.

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان گیاهان دارویی در ادامه بیان کرد: در این راستا ما شرکت های دانش بنیان خوبی داریم که در حوزه تولید و فرآوری و استخراج فعالیت می کنند و ستاد نیز از آنها حمایت خواهد کرد.

به گفته او، مردم در ایران از نظر فرهنگی و تمدنی و سابقه، دید خوبی نسبت به عطاری ها دارند و عطاری ها توانسته اند در بیشتر موارد اعتماد و رضایت مردم را جلب کنند.

وی مطرح کرد: شرکت‌های دانش‌‎بنیان به خوبی در حوزه‌های مختلف تلاش کرده اند و ما باید در حال حاضر با دست به دست هم دادن و ظرفیت های افزوده کار را پیش ببریم. در سال های اخیر بازگشت به طبیعت در همه حوزه ها پر رنگ شده و امیدواریم با تلاش خودمان و به کارگیری همه ظرفیت ها در این زمینه موفق تر از پیش عمل کنیم.

شمس اردکانی، طب سنتی ایرانی را سلامت محور دانست و افزود: بسیاری از آموزه های طب سنتی ایران مبتنی بر اصلاح سبک زندگی است و با توجه به ریشه دار بودن این آموزه ها در فرهنگ مردم، قابلیت پذیرش خوبی دارد و دسترسی به خدمات آن نیز برای مردم آسان است.

وی ادامه داد: ارتقای سلامت و کاهش بیماری‌ها مستلزم افزایش سطح سواد سلامت مردم و تغییر رفتار آنها است. امروزه به دلیل تغییر سبک زندگی ، نوع غذاها، کم تحرکی و ... علیرغم کنترل بیماری‌های واگیر و عفونی، بار بیماری‌های غیر واگیر افزایش یافته است.

شمس اردکانی در پایان "رعایت اصول تغذیه بر مبنای طب سنتی" را مهمترین اصلی دانست که رعایت آن منجر به حفظ سلامتی می شود.

کد خبر 6098303

دیگر خبرها

  • امیدوارم بتوانیم حقوق دستیاران را به ۲۰ میلیون برسانیم
  • دخالت نابجا در حوزه سلامت از دست وزارت بهداشت خارج شده است
  • ادغام ادویه و داروی گیاهی برای تجربه یک طعم تازه
  • صفحه نخست روزنامه‌های امروز استان کرمان ـ سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ماه
  • ایران رتبه چهارم علم گیاهان دارویی و طب سنتی دنیا
  • ایران در رتبه چهارم تولید علم دنیا در حوزه گیاهان دارویی
  • اقدام عجیب وزارت بهداشت؛ تعیین سهمیه دارویی داروخانه‌ها براساس حجاب!
  • وزارت بهداشت: سهمیه دارویی داروخانه‌ها براساس وضع حجاب تعیین می‌شود!
  • اصلاح قانون تاسیس مدارس غیردولتی گرفتن مجوز برای مسئولان را محدود می‌کند
  • چرا «بحران وارفارین» دست از سر بیماران قلبی بر نمی‌دارد؟