Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-07@08:16:24 GMT

روایت زوج معلمی که با آهنگ کوچ زندگی کردند

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۷۸۳۸۶۵

روایت زوج معلمی که با آهنگ کوچ زندگی کردند

گروه ایران زمین - همزمان با روز معلم کتابی در شیراز وارد بازار نشر شده است که حماسه پیکار با بیسوادی و فراز و نشیب آموزش عشایری را روایت می‌کند. کتابی که از «محمد بهمن بیگی» می‌گوید. چهره آشنای آموزش عشایری ایران.

کتاب «بانوی ایل» حاوی مختصر خاطراتی از بی‌بی سکینه کیانی همسر شادروان محمد بهمن بیگی بنیانگذار تعلیمات عشایر ایران درباره نهضت پیکار با بیسوادی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این اثر نفیس که به کوشش فرح نیازکار به زیور طبع آراسته شده و بتازگی در شمارگان هزار نسخه توسط نشر «قلمکده» منتشرشده و به بازار کتاب آمده به فراز و نشیب‌های زندگی محمد بهمن بیگی از زبان همسر وفادار و ایثارگرش بی‌بی سکینه کیانی پرداخته است؛ همراهی کم نظیر بی‌بی سکینه کیانی که خود معلمی سرفراز از ایل ممسنی بوده در نهضت پیکار با بیسوادی محمد بهمن بیگی زبانزد عام و خاص است و براین بانوی فداکار چه مشقاتی در ییلاق‌ها و قشلاق‌های ایلی و مدارس سیار عشایری که نرفته، ولی با عزم و اراده‌ای پولادین همچون همسرش محمد بهمن بیگی به عشق باسواد کردن ایلات و عشایر ایران بر همه گردنه‌های دشوار فائق آمده و امروز خرسند از این موفقیت بزرگ بچه‌های عشایری است که در جای جای ایران بزرگ در حال خدمت‌رسانی به مردم هستند.
محمد بهمن بیگی کیست؟
از او به‌عنوان نخستین کودک قشقایی یاد می‌کنند که روی نیمکت کلاس دبستان نشست و بهترین شاگرد مدرسه شناخته شد. نامش محمد بهمن ‌بیگی بود که در 1299 خورشیدی، در ایل قشقایی و طایفه‌ای سرشناس در یکی از مناطق استان فارس چشم به جهان گشود. سال‌های کودکیش در قشلاق و ییلاق گذشت و تا رسیدن به سن 10 سالگی هیچ گاه شهر را از نزدیک ندید. بهمن بیگی در 1330 خورشیدی، نخستین مدرسه سیار عشایری را در سیاه چادر برای بستگان و خویشان نزدیک خود برپا کرد. او در طول برنامه آموزش عشایر روی این چند اصل؛ مطالعه و بالابردن سطح معلومات آموزگاران همگام با کار تدریس، پرهیز آموزگاران از دخالت در اختلافات محلی و رعایت کامل بی‌طرفی، رعایت عفت و پاکدامنی، به‌گونه‌ای که در ایل برای مادر فرزند و برای خواهران برادر باشند و بالاخره پرهیز از سخن چینی به سود کارکنان دولت، به‌گونه‌ای که مردم ایل بدانند که آموزگاران افرادی محرم و خدمتگزار هستند، پافشاری داشت.
زنده یاد محمد بهمن بیگی، بنیانگذار آموزش عشایری در ایران، در طول ۲۸ سال مدیریت بر اداره آموزش عشایر، بیش از ۱۰ هزار معلم تربیت کرد و مؤسسات مختلفی از قبیل دبیرستان شبانه روزی عشایری شیراز، مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای عشایر دختران و پسران، مؤسسه تربیت مامای عشایر و مرکز تربیت روستاپزشک و دامپزشک را بنیان گذاشت. وی همچنین توانست نخستین جایزه فرهنگی یونسکو را در سال ۱۳۵۳ به‌دلیل پیکار با بیسوادی دریافت کند. نخستین اثر او با نام «بخارای من ایل من» که در بردارنده 19 موضوع مستند است، در سه هزار نسخه منتشر شد و بسرعت به چاپ‌های بعدی رسید. پس از آن در بخش‌های دیگری از خاطرات آموزشی خود را با نام‌های «اگر قره قاج نبود»، «به اجاقت قسم» و «طلای شهامت» را منتشر می‌کند که تمام آنها در چندین نوبت تجدید چاپ شده‌اند.
سرانجام آموزگار عشایردر یازدهم اردیبهشت 1389 خورشیدی پس از یک عمر تلاش و کوشش خستگی‌ناپذیر در عرصه فرهنگ و آموزش این کشور بر اثر عفونت ریوی در شیراز چشم از جهان فرو بست.


 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: محمد بهمن بیگی آموزش عشایر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۸۳۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«هلال» و دنیایی که از خرده فرهنگ می‌سازد

ویژه برنامه «هلال» با اجرای محمد دلاوری و همکاری باشگاه مخاطبان همسفر همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان به روی آنتن شبکه یک سیما رفت.برنامه «هلال» کاری از گروه اجتماعی شبکه یک سیما و مشارکت مرکز هنری رسانه‌ای نهضت با حضور مهمان‌هایی از ملیت‌های مختلف، دریچه‌ای به سبک زندگی مسلمانان جهان اسلام در ماه امت باز بود و پیوند‌های مشترک امت اسلامی را از دل قصه و سرگذشت مهمان‌ها به تصویر می‌کشید.

۳۰ مهمان از کشور‌های مختلف، قصه خود را از زندگی شخصی، فرهنگ و آداب و رسوم در برنامه «هلال» روایت می‌کنند. اوقات جذاب برنامه وقتی به ثمر می‌نشیند که محمد دلاوری به عنوان میزبان به روایت مهمانان واکنش نشان می‌دهد. او با تسلطی که بر بخش عظیمی از فرهنگ غنی ملت مسلمان ایران زمین دارد، با روایت‌های آشنا، هم‌ذات پنداری می‌کند و در واکنش به آداب و رسوم شنیده نشده، به بیان آداب و رسوم مشابه در ایران اسلامی می‌پردازد.

پخش مجدد برنامه «هلال» با تهیه‌کنندگی مجید ظریف و اجرای محمد دلاوری به علت بازخورد بالای مخاطبان از شنبه تا پنجشنبه هر روز حوالی ساعت ۱۲:۴۵ پخش می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • «هلال» و دنیایی که از خرده فرهنگ می‌سازد
  • روایت زندگی محمد دبیر سیاقی در نمایشگاه کتاب عرضه می‌شود
  • خسارت ۵۰۰ میلیارد تومانی سیل به زیرساخت‌های مناطق عشایری
  • ۲ دهه خدمت در منطقه محروم / روایت معلم غلامانی از زندگی معلمی
  • روایت خبرنگار صداوسیمای لرستان از کوچ عشایر
  • روایت زندگی تنها شهید فرانسوی دفاع مقدس در نمایشگاه کتاب
  • تلف شدن ۵۰ راس گوسفند عشایر در اثر رعد و برق
  • تدریس مشق عشق در یک مدرسه عشایری+ فیلم و عکس
  • پایان رنج بیش از ۱۰۰ دانش‌آموز عشایر/ حوزه‌های امتحان کهگیلویه و بویراحمد افزایش یافت
  • پایان رنج بیش از ۱۰۰ دانش‌آموز عشایری/ حوزه‌های امتحان کهگیلویه و بویراحمد افزایش یافت