Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکصدمین سال تولد استاد محمد بهمن بیگی بنیانگذار آموزش و پرورش عشایری با حضور خانواده، شاگردان و جمعی از عشایر بر سر مزارش در گلزار شهدای شهرک کشن شیراز گرامی‌ داشته شد.

به گزارش جنوب نیوز؛ بنا بر گزارشی که روز دوشنبه کانون فرهنگی هنری استاد محمد بهمن بیگی از این آیین در اختیار ما قرار داد، در این آیین که با رعایت پروتکل‌های بهداشتی پیشگیری از کرونا برگزار شد، خانم سکینه کیانی همسر مرحوم استاد بهمن بیگی و جمعی از فعالان فرهنگی و دانش‌آموختگان تعلیمات عشایری حضور داشتند و به تبیین خدمات و فعالیت‌های بنیانگذار آموزش و پرورش عشایری پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بنا بر این گزارش، برخی از شاعران و نویسندگان عشایر در وصف استاد بهمن‌بیگی شعرخوانی کردند و گروه‌های سنتی عشایری نیز به اجرای موسیقی پرداختند.

مسئول کانون فرهنگی هنری استاد محمد بهمن‌بیگی عصر یکشنبه در سخنانی در حاشیه این آیین با قدردانی از اقدامات صورت گرفته در زمینه بهره‌برداری از  فرهنگسرا و تقاطع‌ غیرهمسطح به نام استاد محمد بهمن‌بیگی در شهر شیراز و برخی شهرهای دیگر کشور، این اقدامات را گامی ارزشمند در راستای پاسداشت بزرگان تاریخ و فرهنگ جامعه دانست.

مهران نامداری با اشاره به نزدیکی زمانی سالروز ولادت استاد بهمن بیگی با ایام دهه فجر، یکی از اهداف انقلاب اسلامی را نجات محرومان و اقشار دورافتاده از فقر و محرومیت دانست و گفت: استاد بهمن بیگی نیز قبل از انقلاب اسلامی و پس از آن، با اقدام‌های اثربخشی که برای آموزش عشایر انجام داد، زمینه‌ساز رفع محرومیت از جامعه عشایری از طریق سوادآموزی شد.

این فعال فرهنگی عشایر استان فارس گفت:‌ استاد بهمن‌بیگی از قوم بزرگ قشقایی ظهور کرد، قومی که در مسیر مبارزه با استعمار و استبداد و در دفاع از مکتب نورانی ائمه اطهار (س) افتخارات بزرگی دارد.

وی ادامه داد: استاد بهمن‌بیگی با خدمات ارزشمند خود به همه عشایر، به همه ملت ایران تعلق دارد، این خدمات به حدی برجسته بود که وی، جایزه‌ بین‌المللی یونسکو در زمینه پیکار با بیسوادی را کسب کرد.

مسئول کانون فرهنگی هنری استاد محمد بهمن‌بیگی اظهار داشت:‌ ما به همه قهرمانان ملی خود اعم از قشقایی و غیرقشقایی و نیز شهدای عزیز خود می‌بالیم و به آنها مفتخریم و در معرفی آنها به نسل جوان کوتاهی نخواهیم کرد.

نامداری با بیان این که برخی اظهارنظرها در وابسته نشان دادن استاد محمد بهمن بیگی به عوامل رژیم طاغوت، موجب ناراحتی و نگرانی جامعه عشایری شده است، از دلسوزان واقعی نظام خواست که از طرح موضوعات اختلافی در شرایطی که جامعه بیش از هر زمان دیگری به وحدت و همدلی نیاز دارد، خودداری کنند.

وی در ادامه از استاندار و سایر مسئولان استان درخواست کرد که بستر ایجاد مجموعه‌ای فرهنگی در کنار مزار استاد بهمن بیگی را فراهم کنند.

زنده یاد محمد بهمن بیگی ۲۶ بهمن‌ماه ۱۲۹۸ در ایل قشقایی از تیره بهمن بیگلو بهنگام کوچ در فیروزآباد به دنیا آمد و از هشت سالگی شروع به تحصیل کرد. دوسال بعد خانواده اش به تهران تبعید شدند و در آنجا نیز تحصیلات خود را به سختی ادامه داد .

وی سپس از تهران، به شیراز برگشت و دیپلم دبیرستان را از مدرسه ادبی سلطانی در شیراز دریافت کرد و وارد دانشگاه حقوق دانشگاه تهران وارد شد و دورهٔ کارشناسی حقوق را در سال ۱۳۲۱ به پایان رساند.

بهمن بیگی طرح احداث مدارس عشایری در فارس را راه اندازی کرد. وی در دوران فعالیت خود ۵۰۰ هزار نفر از عشایر فارس را باسواد و دبیرستان عشایری و دانشسرای عشایری را در شیراز تاسیس کرد.

وی یازدهم اردبیبهشت ماه ۱۳۸۹ در شیراز در سن ۹۱ سالگی درگذشت.

منبع: جنوب نیوز

کلیدواژه: استاد محمد بهمن بیگی استاد بهمن بیگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۲۸۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عشایر لرستان سالانه ۱۷ تن روغن حیوانی تولید می‌کنند

مدیرکل امور عشایری لرستان از تولید سالانه ۱۷تن روغن حیوانی توسط عشایر این استان خبر داد. - اخبار استانها -

هوشنگ نورمحمدی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در خرم‌آباد با اشاره به وجود یک میلیون و 500 واحد دامی در لرستان، گفت: عشایر 25درصد پروتئین این استان را تولید می‌کنند.

او با بیان اینکه 14هزار خانوار عشایر با جمعیت 83هزار نفر در لرستان زیست می‌کنند، اضافه کرد: عشایر این استان دارای 13 ایل و 15 طایفه هستند.

مدیرکل امور عشایری لرستان اعلام کرد: عشایر این استان هر سال 1000تن پشم، 150 تن عسل و 17 تن روغن حیوانی را تولید و روانۀ بازار مصرف می‌کنند.

تولید سالانه 16هزار تن گیاهان دارویی در لرستان

نورمحمدی با بیان تولید سالانه 12هزار تن گوشت و 29هزار تن فراورده‌های لبنی توسط عشایر لرستان، بیان کرد: عشایر این استان در حوزه‌های فرش، گلیم‌بافی، جاجیم، سیاه‌چادر، گبه، حصیر و نمد فعال هستند.

او با اشاره به کوچ عشایر لرستان، یادآور شد: عشایر در فصل سرما در جنوب این استان، شمال خوزستان و شرق ایلام زمستان‌گذرانی می‌کنند و در ییلاق نیز در مناطق شمالی لرستان اتراق می‌کنند.

مدیرکل امور عشایری لرستان متذکّر شد: ایل‌های بالاگریوه، چگنی، دلفان، بیرانوند، پاپی، حسنوند، سادات، بختیاری و دریکوند مهم‌ترین طوایف عشایری در این استان هستند.

نورمحمدی با اعلام فعالیت عشایر لرستان در بخش گردشگری گفت: عشایر با ایجاد نوروزگاه‌های عشایری و بوم‌گردی نوع زندگی، معیشت، فرهنگ و هنر عشایر این استان را به نمایش می‌گذارند.

انتهای پیام/ 644

دیگر خبرها

  • رونمایی استاندار گیلان از نقاشی اسلم دیلمی اثر استاد محمد زحمتکش
  • عشایر لرستان سالانه ۱۷ تن روغن حیوانی تولید می‌کنند
  • روایت خبرنگار صداوسیمای لرستان از کوچ عشایر
  • رعد و برق بلای جان دام‌های عشایر در فارس شد
  • تلف شدن ۵۰ راس گوسفند عشایر در اثر رعد و برق
  • رعد و برق ۵۰ راس گوسفند عشایر حومه شیراز را تلف کرد
  • جشنواره فرهنگی ورزشی عشایر آذربایجان شرقی برگزار می شود
  • تدریس مشق عشق در یک مدرسه عشایری+ فیلم و عکس
  • آذرخش، ۵۰ رأس دام عشایر فارس را تلف کرد
  • رعدوبرق، جان دام‌های عشایری را در فارس گرفت