Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساعت 24-تا چند وقت پیش تصور می‌شد که حداکثر 10 تا 15 نفر از اصولگرایان برای رسیدن به «پاستور» در صف انتظارند اما حالا خودشان هم می‌گویند که این صف به‌مراتب دور و درازتر و طویل‌تر از این حرفاست.

ابوالفضل حسن‌بیگی نماینده سابق مجلس و چهره سیاسی اصولگرا همین دیروز گفته که هم‌اکنون قریب به ۵۰، ۶۰ نفر از شخصیت‌های سیاسی در جریان اصولگرا برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست‌جمهوری ادعا دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اظهارات البته درحالی مطرح شده که پیش از این «اعتماد» در گزارش‌های انتخاباتی خود نادرست بودن ادعای اصولگرایان درباره تعداد حداکثر 20 کاندیدا در این جریان سیاسی را رد کرده و از دست‌کم 50 کاندیدای اصولگرا نوشته بود. آن‌چه اما درپی بازخوانی صحبت‌های حسن‌بیگی جلب‌توجه می‌کند این است که او گفته از فهرست بلند، تنها تعدادی نام خود را علنی مطرح می‌کنند اما تعداد آنان نیز رو به فزونی است و جالب‌تر آنکه با هر بار علنی شدن یک نام، اختلافات جدی آنان نیز علنی‌تر می‌شود. 
فارغ از تعدد کاندیداها اما حسن‌بیگی در گفت‌وگویی که با نامه نیوز داشته، مشخصاً علیه یکی از این کاندیداهای پرتعداد اظهارنظر کرده و بر این اساس، با ادبیاتی دور از انتظار علیه سعید محمد تاخته و مدعی شده که او برای کاندیداتوری ریاست‌جمهوری مناسب نیست: «امروز هر کسی اگر در جایی یک کار کوچکی انجام داده، می‌خواهد برای ریاست‌جمهوری بیاید. گرچه قرارگاه خاتم کارهای بزرگی برای کشور انجام داده و انجام می‌دهد اما کشوری که یک تریلیون و ۸۰۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی دارد، سهم قرارگاه خاتم از این گردش مالی چقدر است؟! خوب این فرد که نمی‌تواند بیاید رییس‌جمهوری شود. چرا اینقدر خودش را باور کرده است؟! او تیمی ندارد، بله یک تیم کارشناسی و مهندسی برای کارعمرانی در اختیارش است ولی این تیم که نمی‌تواند در سایر حوزه‌ها کار انجام دهد.»
این اظهارات اما درحالی مطرح شده که تا همین چندی پیش، اصولگرایان سعی می‌کردند درباره کاندیداهای احتمالی صحبتی نکنند و حتی اگر 100 درصد با کاندیداتوری یکی از اصولگرایان مخالف بودند، آن را علنی نمی‌کردند اما حالا با نزدیک شدن به روز سرنوشت، به نظر می‌رسد که مشکلات آنان با یکدیگر نیز جدی شده و دیگر نمی‌توانند ازطریق مذاکرات درونی آن را حل کنند و درنتیجه دست به دامان اعلام عمومی شده‌اند. 
آن‌چه اما فراتر از این حمله نابهنگام حسن‌بیگی به سعید محمد محل تامل است، حمایت عجیب و دور از انتظار اوست از مجتبی ذوالنوری از چهره‌های مخالف دولت و عضو جبهه پایداری است که حدود 5 سال پیش برای نخستین‌بار از قم خود را به پارلمان رساند و اکنون در دومین دور نمایندگی‌اش، رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس است. روحانی عضو جبهه پایداری که بیراه نیست اگر بگوییم به جز حسن‌بیگی تابحال کسی از او به عنوان کاندیدای انتخابات نام نبرده است. حسن‌بیگی اما گفته است: «آقای ذوالنوری نسبت به افرادی که امروز نام‌شان در جریان اصولگرایی مطرح می‌شود، توانمندتر و قوی‌تر است. او در حوزه‌های فنی مخصوصا بحث هسته‌ای و برجام تسلط دارد و درمجموع فردی عاشق، منصف و توانمند محسوب می‌شود.» حسن‌بیگی اما درحالی به‌جای رییس مجلس که گزینه‌ای جدی در مباحث انتخاباتی است، از رییس کمیسیون امنیت ملی نام برده که محمدباقر قالیباف به عنوان یکی از گزینه‌های احتمال کاندیداتوری در انتخابات 1400، هرگز رسماً صحبتی درباره کاندیداتوری خود نداشته و فراتر از آن، هر نوبت در مواجهه با این احتمال به‌نحوی از پاسخگویی طفره رفته است. با این حال حسن‌بیگی T ذوالنوری را با سعید محمد مقایسه کرده و گفته است: «آقای ذوالنوری خیلی از سردار سعید محمد تواناتر و جامع‌تر است. آقای سردار محمد در حوزه عمرانی کار کرده، حال آنکه آقای ذوالنوری علاوه بر حوزه عمرانی و فنی، در مباحث حوزوی و سیاست خارجی نیز تسلط دارد. آقای ذوالنوری می‌خواهد یک دولت اصولگرا حداکثری تشکیل دهد و این توانایی را دارد.»
این اختلاف‌نظرهای اصولگرایانه اما در حالی علنی شده که هنوز بحث آمدن یا نیامدن سیدابراهیم رییسی و محمد باقر قالیباف در انتخابات 1400 میان اصولگرایان وجود دارد. برخی از آنان معتقدند حالا که اختلافات بالا گرفته و کسی حاضر نیست صحنه را ترک کند، باید چهره‌ای کاندیدا شود که توانایی اجماع‌سازی داشته باشد. آنان تأکید دارند که رییسی و قالیباف واجد این شرایط هستند. 
با این حال اما جریان اصولگرا آنقدر کاندیدا دارد که به‌هرحال اوضاع برایشان پیچیده باشد. مهدی چمران از چهره‌های اصولگرا که البته قرابتی انکارناپذیر نیز به قالیباف دارد، به همین پیچیدگی‌ها اشاره کرده و به ایرنا گفته است: «به‌دلیل پیچیدگی نمی‌توان نتیجه انتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ ریاست‌جمهوری را پیش‌بینی کرد.» چمران البته در مصاحبه خود انتقاداتی هم به شورای وحدت وارد کرده و در نهایت گفته است: «اجماع روی یک نفر در اصولگرایان بستگی به شخصی دارد که از او حمایت می‌شود.» 
این درحالی است که همچنان برخی اصولگرایان می‌گویند رییسی نباید کاندیدا شود؛ چراکه او کارهای بسیار مهمی را در قوه قضاییه شروع کرده که باید به سرانجام برساند. محمدجواد نیکفر، رییس ستاد مرکزی ائتلاف بزرگ اصولگرایان در انتخابات دور دهم ریاست‌جمهوری در همین رابطه به خبرگزاری ایرنا گفته است: «با شناختی که از رییسی دارم، ولایت‌پذیری از شاخصه‌های جدی او است و با عنایت به حکم 5 ساله رهبری، اگر تکلیف نشود، در انتخابات ریاست‌جمهوری شرکت نخواهد کرد. قوه قضاییه نقش مهمی دارد. می‌تواند جلوی فساد را بگیرد و مفسدان را محاکمه کند. اکنون روال مبارزه با فساد به‌طور جدی شروع شده است و می‌تواند کشور را از این شرایط نجات دهد.» فارغ از اینکه انگیزه نیکفر از بیان این مسائل چیست اما به هر حال این‌طور که پیداست برخی از اصولگرایان می‌خواهند با این استدلال رییسی را از کاندیداتوری منصرف کنند. هرچند او هنوز رسماً اظهارنظری درباره احتمال حضورش در انتخابات 1400 نکرده است. 
نیکفر در عین حال از حضور گزینه‌ای با پیشینه نظامی در انتخابات سال آینده نیز استقبال کرده و توضیح داده است: ‌«مقوله مهم جهان امنیت است در شرایط فعلی یک فرد باسابقه نظامی‌گری که اشراف اقتصادی هم داشته باشد، می‌تواند بسیار موثر باشد، به‌دلیل اهمیت ژئو استراتژیک منطقه غرب آسیا و موقعیت ژئوپلتیک ایران در منطقه و جهان درشرایط فعلی یک فرد با سابقه نظامی و انقلابی که علاوه بر تخصص در علم اقتصاد، اشرافیت کلان اقتصادی هم داشته باشد می‌تواند گزینه ایده‌الی باشد.» 
هرچه هست، اخبار درباره احتمال کاندیداتوری رییسی ضد و نقیض است و دقیقا معلوم نیست نتیجه چه خواهد شد ولی دیروز حمیدرضا فولادگر از چهره‌های سیاسی اصولگرا که سال‌ها سابقه حضور در مجلس را نیز در کارنامه دارد، به نامه‌نیوز گفته است: «آنچه اخیرا شنیدم آقای رییسی نپذیرفته و پاسخ ایشان منفی است و می‌خواهد در همان قوه قضاییه اجرای برنامه ۵ ساله خود را دنبال کند.» با این حال او هم از احتمال به اجماع نرسیدن اصولگرایان ابراز نگرانی کرده است. آن‌چه تا این‌جا کار مسلم است آنکه تمامی این اخبار در حد گمانه‌زنی انتخاباتی است و برای اظهارنظر قطعی‌تر هنوز باید منتظر ماند.

منبع: روزنامه اعتماد

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد آقای ذوالنوری ریاست جمهوری سعید محمد حسن بیگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۱۶۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درگیری در حزب الله کرم چند روز مانده به انتخابات مرحله دوم /لیست جدید منتشر شد /برخی کاندیداهای حاضر در لیست مشترک با امنا شائبه تخلف مالی دارند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در پی انتشار لیست امنا برای دور دوم انتخابات، برخی از اعضای حزب رزمندگان مدافع انقلاب اسلامی (رزما) نسبت به حضور برخی از اعضای این حزب در لیست امنا اعتراض داشته و لیست ۱۶ نفره‌ای مجزا از لیست ائتلافی رزما و امنا منتشر کردند.

آنگونه که تسنیم روایت کرده، متن اطلاعیه اعتراضی این افراد به شرح ذیل است؛

بسم الله الرحمن الرحیم

سلام علیکم
برادران و خواهران عضو حزب رزمندگان مدافع انقلاب اسلامی (رزما)

با توجه به اینکه لیست امنا با همکاری برخی اعضای رزما اعلام شده و در لیست ارائه شده تعدادی افراد که در دوره نمایندگی در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی شائبه تخلفات مالی درباره آنان مطرح است و به همین دلیل غیر انقلابی و با هزینه‌های تبلیغاتی در انتخابات موجب خدشه در نام و پیشینه پیشکسوتان و رزمندگان دفاع مقدس شده‌اند، ما برخی از اعضای شورای مرکزی رزما نسبت به ائتلاف با امنا اعتراض خود را اعلام و لیست شانزده نفره خود را برای دور دوم انتخابات حوزه تهران، ری، اسلامشهر و پردیس منتشر و از مردم انقلابی خصوصا پیشکسوتان دفاع مقدس و جریانات حزب اللهی درخواست می‌کنیم به نمایندگان اصلح و انقلابی اعتماد و رای خود را جهت اعتلای اهداف و آرمان‌های انقلاب اسلامی و امامین انقلاب به لیست پیوست بدهند.

محمد سراج
بیژن نوباوه
علیرضا سلیمی
غلامحسین رضوانی
زهره سادات لاجوردی
حسین صمصامی
زهره طبیب زاده
مجتبی زارعی
حسین نجابت
مجتبی رحماندوست
پیمان فلسفی
ابوالفضل ظهره‌وند
محمدحسین حسین‌زاده بحرینی
حسن خجسته باقرزاده
مهدی عسگری
علی اصغر پورمحمدی

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903415

دیگر خبرها

  • فهرست کامل کاندیداهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب برای انتخابات منتشر شد
  • لیست نهایی کاندیداهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب منتشر شد
  • کاندیداهای شورای ائتلاف در حوزه انتخابیه قائم‌شهر معرفی شد
  • درگیری در حزب حسین الله کرم چند روز مانده به انتخابات مرحله دوم /لیست جدید منتشر شد /برخی کاندیداهای حاضر در لیست مشترک با امنا شائبه تخلف مالی دارند
  • درگیری در حزب الله کرم چند روز مانده به انتخابات مرحله دوم /لیست جدید منتشر شد /برخی کاندیداهای حاضر در لیست مشترک با امنا شائبه تخلف مالی دارند
  • مناظره کاندیداهای مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در مشهد
  • افشاگری رشیدی کوچی از تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس آینده به جریان پایداری و  امام صادقی‌ها
  • کاندیداهای موردحمایت جبهه ایستادگی ایران اسلامی درزنجان و خدابنده
  • بازی جدید قالیباف برای حفظ صندلی ریاست /تندروها شمشیر را از رو بسته اند /وعده های عجیب کاندیداهای ریاست مجلس
  • زمان مناظره‌ کاندیداهای پارس‌آباد، بیله‌سوار و اصلاندوز