Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-07@07:03:33 GMT

رونمایی از سردیس محمد بهمن بیگی در قلب پایتخت

تاریخ انتشار: ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۶۲۴۹۸۰

رونمایی از سردیس محمد بهمن بیگی در قلب پایتخت

 

 

 

 

 

 

به گزارش  معاونت ارتباطات و بین الملل شورای اسلامی شهر تهران  بعد از تغییرنام خیابان شصت و چهارم اسد آبادی به نام استاد بهمن بیگی مراسم بزرگداشتی نیز به مناسبت سالروز در گذشته معلم بزرگ ایل در تالار ایوان شمس برگزار شد.

 

مسجدجامعی: بهمن بیگی عشایر را در میان فرهنگ و هنر ایران شناساند

 

 

احمد مسجدجامعی، عضو شورای شهر تهران نیز در این مراسم با بیان اینکه عشایر از پدیده های ارجمند تاریخ ایران هستند و نام ایران با آن ها پیوند خورده است، گفت: در روایت های کهن هنگامی که اولین حکومت ایرانی از نهاوند تا دماوند تشکیل می شود و وقتی این سرزمین دچار مشکل می شود این عشایر بودند که سینه سپر می کردند و بازوان ستبر و  اندیشه بلندشان که کمتر دیده شده به کمک می آمده و این سرزمین مینویی را در هر شرایطی حفظ می کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسجدجامعی با بیان اینکه شوق در رزم عشایر را دیده ایم اما فکر و اندیشه آن ها را ندیده ایم گفت: زندگی در شرایط سخت، ویژگی روحی و شخصیتی  را در عشایر به وجود آورده بود که از جمله مهمترین این ویژگی ها عشق و محبت است.

عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: جامعه عشایر ایران در همه فراز و فرودها، هیچ گاه این معلم بزرگ خود را فراموش نکردند و پیوسته نام و خاطره و یاد او را تجدید می کنند و بزرگ می دارند.

مسجدجامعی با بیان اینکه بهمن بیگی وجه دیگری از زندگی عشایر را که کمتر دیگران به آن پرداخته بودند نشان داد، گفت: بهمن بیگی عشایر را در میان فرهنگ و هنر ایران شناساند و بزرگترین هنرمندان کشور ما در این رفت و آمدها در کنار ایشان بودند و بزرگانی همچون پرویز کلانتری، ابراهیم گلستان، ابراهیم حقیقی، عباس کیارستمی به بیان زیبای خودشان زندگی عشایر را به نمایش گذاشتند.

عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: بهمن بیگی بالاترین ظرفیت های ماندگار کشور را بسیج کرد تا توانست این حوزه را معرفی کند و هنرمندان و عکاسان و فیلمسازان کشور را با زندگی و طبیعت این سرزمین پهناور و کوه ها و دشت ها آشنا کرد.

مسجدجامعی با اشاره به شخصیت علمی هنری بهمن بیگی و مدارجی که طی کرده بود گفت: ایشان فارغ التحصیل رشته حقوق دانشگاه تهران بوده و به موسیقی و هنر علاقه وافر داشت و همچون تمام بزرگان خوشنویس ماهری بود.

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه به عقیده بهمن بیگی فعالیت های پلکانی و کوچک زیبا بود، گفت: بهمن بیگی با همین دیدگاه کمک های ارزنده ای برای جامعه داشت و عشایر 12 استان کشور را زیر پوشش خود قرار داد و برای بسیاری از فارغ التحصیلان این حوزه بورس تحصیلی فراهم کرد.

مسجدجامعی با اشاره به اهدای جایزه اخلاق به پاس یک عمر فعالیت های مرحوم بهمن بیگی به خانواده ایشان گفت: بهمن بیگی را بنیانگذار آموزش نوین ایران می شناسند اما می خواهم بگویم بهمن بیگی بنیانگذار آموزش و پرورش نوین ایران، بنیانگذار فهم درست و شناخت درست از عمق معنا در زندگی عشایر، بنیانگذار اخلاق و مدنیت شهروندی در ایران و نگاهدارنده بنیان های اخلاقی در ایران بود و به همین مناسبت چند سال پیش جایزه اخلاق به همسر و خانواده محترم ایشان اهدا شد.

به گفته این عضو شورای شهر یکی از وجوه شخصیتی بهمن بیگی جوشش درونی بودکه به شکوه بیرونی منجر شد.

مسجدجامعی در پایان تصریح کرد: برای من باعث افتخار است که قدم کوچک دیگری برای بزرگداشت نام ایشان برداشتیم و نام ایشان ماندنی است و نام ایشان با نام ایران پیوند خورده و نام عشایر ایران با نام تاریخ ایران پیوند خورده و تاریخ ایران خواهد ماند چراکه ایران برای همیشه خواهد ماند.

 

امینی: دبیرخانه و بانک اطلاعاتی عشایر ایجاد شود

 

سید ابراهیم امینی، نائب رییس شورای شهر تهران نیز در این مراسم با بیان اینکه بین زندگی و مرگ انسان رمز و رازی است گفت: عشق مرحوم بهمن بیگی به معلمی و با سواد کردن عشایر به عنوان مهم ترین و پر رنگ ترین رکن زندگی ایشان شناخته می شود و حتما حکمتی است که چنین شخصیتی در روز بزرگداشت مقام معلم فوت می کند.

امینی با بیان اینکه عشق خدمت به عشایر در بهمن بیگی ستودنی بود گفت: در شرایطی که عشایر به عنوان مهم ترین سرمایه و استعداد و پتانسیل انسانی کشور از داشتن مدرسه ابتدایی نیز محروم بودند بهمن بیگی با تلاش فراوان توانست امکانات آموزشی را برای آن ها تدارک ببیند.

عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه مرحوم بهمن بیگی در راه عشق خود به تمام فرصت های مادی پیش رو همچون زندگی در پیشرفته ترین کشورها نه گفت، ادامه داد: بهمن بیگی گمشده خود را در میان عشایر پیدا کرده بود و تلاش کرد تا فرصت آموزش برای تمام جامعه عشایری کشور فراهم شود.

امینی با بیان اینکه نباید رسالت مرحوم بهمن بیگی فراموش شود به ایجاد دبیرخانه و بانک اطلاعاتی عشایر اشاره کرد و گفت: این دبیرخانه باید راه اندازی شده تا اطلاعات عشایر در حوزه های مختلف جمع آوری شده و تمام عشایر نیز باید تلاش کنند تا ادامه دهنده راه ایشان باشند.

نائب رییس شورای شهر با تقدیر از نامگذاری خیابانی در قلب پایتخت به نام این معلم بزرگ کشور گفت: نام بهمن بیگی در جوامع بین المللی فرهنگی خوش درخشیده و امیدواریم راهش ادامه داشته باشد.

 

نظری: جشن صدسالگی بهمن بیگی را برگزار کنیم

 

حجت نظری عضو دیگر شورای شهر تهران در این مراسم با بیان اینکه مسئولیت پذیری مرحوم بهمن بیگی باید سرلوحه کار جامعه ایران قرار گیرد گفت: دو سال پیشنهاد نامگذاری خیابان به نام بهمن بیگی را دادم که با موافقت اعضای شورای شهر همراه شد و امروز می خواهم به مناسبت جشن تولد 100 سالگی استاد بهمن بیگی، بهمن ماه جشن بزرگی را برگزار کنیم و کمیسیون فرهنگی شورای شهر در این راستا هماهنگی های لازم را خواهد داشت.

 

حق شناس: بهمن بیگی پایه گذار یکی از نهادهای مهم آموزشی کشور بود

 

محمدجواد حق شناس، رییس کمیسیون فرهنگی شورای شهر نیز با بیان اینکه امروز تهران مفتخر است که نام بهمن بیگی بزرگ را در دل خود جای داده است گفت: شهر موجودی زنده است و بدون عشق و مهر و دوستی نمی تواند سرپا بماند و بهمن بیگی همواره به شاگردان و دوستدارانش یاد می داد که قبل از اینکه عالم و دانشمند باشند انسان باشند.

عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: بهمن بیگی نشان داد ریاضی، حقوق، آموخته های پزشکی و ادبیات و تمام علوم زمانی ارزش دارند که عشق به همنوع را اصل و اساس زندگی قرار دهیم.

 او با بیان اینکه بهمن بیگی می توانست مدرس یکی از بزرگترین دانشگاه های جهان باشد گفت: عشق به ایل و هموطن سبب شد تا در ایران بماند و پایه گذار یکی از نهادهای مهم آموزشی کشور باشد.

حق شناس با اشاره به اینکه سیستم آموزشی کشور نظام آموزشی شهر و روستا را می شناخت گفت: با پایمردی بهمن بیگی نظام آموزشی عشایر راه اندازی شد و بهمن بیگی با این خدمت ارزنده نامش را ماندگار ساخت.

رییس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تصریح کرد: اگر امروزه می خواهیم در صدر منطقه بایستیم و جایگاه واقعی خود را در دنیا داشته باشیم باید جایگاه و مقام رفیع معلم را به او بازگردانیم.

حق شناس با بیان اینکه معلم جامعه را به نقطه ایده آل رهنمون می سازد گفت: کار معلم مقابله با ظلمت است و همانطور که بهمن بیگی می گفت مشکلات ما در لا به لای الفبا خفته است و اگر می خواهیم بر مشکلات فائق آییم باید به سراغ دانش برویم.

رییس کمیسیون فرهنگی شورای شهر در پایان تصریح کرد: ما باید فرهیختگان و سرمایه های جامعه را شناسایی و به مردم معرفی کنیم و در راه آگاه سازی جامعه قدم برداریم.

در این مراسم محمد رضا دهداری پور، شهردار منطقه شش با اشاره به یکی از جملات مرحوم بهمن بیگی «کلید مشکلات ما در لابه لای الفبا خفته است و من اینک شما را به یک قیام مقدس دعوت می کنم، قیام برای باسواد کردن مردم ایلات.»، گفت: مرحوم بهمن بیگی تمام هدف زندگی خویش را بر پایه آموزش مردم عشایر استوار ساخت چراکه این معلم به نام کشور، خوب دانسته بود که راه برون رفت از مشکلات و سختی ها به علت نبود آگاهی هست و بر همین اساس برای آگاه ساختن مردم از هیچ تلاشی فروگذار نبود‌.

شهردار منطقه شش تصریح کرد: وقتی نحوه خدمت رسانی مردمان دلیر سرزمینمان را نگاه می کنیم می بینیم چه خون دل ها برای آباد شدن این مرز و بوم ریخته شده و وظیفه ماست ادامه دهنده راه این بزرگوارانی باشیم که از زندگی شخصی خود گذشته و خود را وقف مردم کردند.

دهداری پور با بیان اینکه امروز خوشحالم خیابانی در منطقه شش به عنوان قلب فرهنگی پایتخت به نام این بزرگوار نامگذاری می شود، گفت: این نامگذاری سبب می شود یادمان بماند آنچه آدمی را عزیز و شریف می دارد خدمت رسانی به مردم میهن است.

شهردار منطقه شش تصریح کرد: منطقه شش به عنوان منطقه ای که بیشترین دانشگاه ها و مراکز علمی و آموزشی و همچنین مراکز اداری و فرهنگی در آن فعالیت دارد به عنوان یکی از مناطق کلیدی شهر تهران در حوزه آموزش شناخته می شود و در همین راستا مدیریت شهری در منطقه شش با حمایت از استارتاپ ها، شرکت های دانش بنیان، مراکز علمی و دانشگاهی و دانشجویان سعی دارد در چارچوب وظایف خود، تاثیر گذار باشد.

دهداری پور با بیان اینکه آموزش مبنای توسعه بوده و اگر می خواهیم شهر و میهنمان در اوج شکوه باشد باید به صورت ویژه تر آن را مورد توجه قرار دهیم، گفت: امروز و این مراسم، فرصت مناسبی برای تک تک ماست تا بدانیم قدرت آموزش برای کشور ما بی انتهاست و به همین منظور پیشنهاد می دهم از تجارب پدر آموزش عشایر ایران بهره برده و کتاب های ایشان را که طراحی جدید این کتاب ها امروز در مراسم رونمایی شد، مطالعه کنیم.

شهردار منطقه شش در پایان گفت:مرحوم بهمن بیگی  برای ساختن زندگی بهتر برای مردم عشایر نشین زحمت کشید و مزد این زحمات خود را گرفت و به حق پدر آموزش ایل خوانده شد و حال نوبت تمام ماست تا در حوزه فعالیت های خود ادامه دهنده راه ایشان باشیم.

 

 

بهمن بیگی از هفت خوان رستم گذشت تا به شکوه پیری رسید

 

بی بی سکینه همسر مرحوم بهمن بیگی نیز با یادآوری خاطراتی از این معلم به نام ایل گفت: مرحوم بهمن بیگی در طی سالیان زندگی خود از هفت خوان رستم گذشت تا به شکوه پیری رسید و همیشه می گفت من ثروتمندم که چنین دانش آموختگانی را تقدیم میهن کرده ام.

همچنین در پایان مراسم جمعی از دانش آموختگان بهمن بیگی با اشاره به کسب مجوزهای لازم برای ساخت آرامگاه بهمن بیگی خواستار همراهی ارگان های مرتبط برای هرچه سریعتر ساخته شدن این آرامگاه شدند.

 

منبع: روابط عمومی شهرداری منطقه 6

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۲۴۹۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» نوشته امیرحسین عرب‌پور با مقدمه محمدرضا دهشیری رییس دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه به‌تازگی توسط انتشارات وزارت امور خارجه منتشر شده و در سی و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران رونمایی می‌شود.

امروزه کشورهای بسیاری به اهمیت استفاده از دیپلماسی اقتصادی برای تسخیر افکار و اذهان جهانیان پی برده اند؛ زیرا دیپلماسی اقتصادی و تجاری هر کشور در ایجاد تصویر ملی مناسب نزد دیگران و تصحیح برداشت آن‌ها نقشی تعیین کننده ایفا می‌کند و می‌تواند در پیشبرد اهداف فرهنگی سیاسی کشورها نقش آفرینی کند. همانطور که چگونگی رفتار دولت‌ها در زیست بوم بین الملل بر افزایش یا کاهش قدرت نرم و توانایی آن برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی کشورها موثر است، رفتار اقتصادی و تجاری یک کشور نیز عنصری تاثیرگذار بر تلقی و برداشت جامعه جهانی محسوب می‌شود.

امیرحسین عرب‌پور دانشجوی دکتری مدیریت بازرگانی دانشگاه تهران و کارشناس ارشد اندیشکده دیپلماسی اقتصادی دانشگاه امام صادق (ع) در پیشگفتار این کتاب آورده است: «برای فهم دقیق مسئله پژوهش در بخش اول به مبانی نظری شامل ۳ فصل دیپلماسی اقتصادی، برندسازی ملی و بررسی اقدامات ۴ تجربه موفق (چین، ترکیه، قطر و رژیم صهیونیستی) در این زمینه پرداخته می‌شود.

در بخش دوم کتاب شامل ۲ فصل به شناسایی ظرفیت‌ها و فرصت‌های دیپلماسی اقتصادی در جهت برندسازی ملی جمهوری اسلامی ایران و ارائه راهبردهای ارتقای برند ملی کشور از دیدگاه خبرگان سیاسی و تجاری ایرانی فعال در امور بین الملل توجه می‌شود. در واقع، رویکرد این پژوهش کیفی و از نوع اکتشافی است. به طوری که مبانی نظری کتاب با مرور منابع کتابخانه‌ای (با تاکید بر دهه اخیر) به منظور دستیابی به یک چارچوب و مدل مفهومی- مبتنی بر مدل‌های نظری برندینگ ملی- و بهینه‌گزینی گردآوری شد. در بخش دوم ابتدا ۱۰ ظرفیت و فرصت پیشران برندسازی ملی جمهوری اسلامی ایران مورد تبیین قرار گرفت و سپس برای ارائه راهبردها و راهکارهای ارتقای برند ملی جمهوری اسلامی ایران از ابزار مصاحبه نخبگانی بهره برده شد تا راهبردها و راهکارها جنبه عملیاتی بیشتری داشته باشد. در این راستا تلاش شد برای افزایش دقت و کیفیت راهبردهای پیشنهادی پایان کتاب از نمایندگان تمامی دستگاه‌های دخیل در حوزه روابط اقتصادی خارجی کشور اعم از وزارت امور خارجه، اتاق‌های بازرگانی و سازمان توسعه تجارت مصاحبه عمیق انجام شود.

در نهایت ۱۰ راهبرد برای ارتقای برند ملی جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر دیپلماسی اقتصادی به دست آمد که پیشنهاد می‌شود در سیاستگذاری خارجی کشور مورد استفاده قرار گیرد. از این رو، مطالعه کتاب حاضر به علاقمندان و سیاستگذاران حوزه روابط اقتصادی بین‌الملل و برندینگ ملی توصیه می‌شود تا در بستر آن شاهد تحول رو به جلو در پژوهش‌های برند ملی جمهوری اسلامی ایران باشیم».

در این کتاب علاوه بر تشریح مفاهیم نظری دیپلماسی اقتصادی و برند ملی، تجربه ۴ کشور منتخب و موفق در عرصه دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی مورد مداقه قرار گرفته است. همچنین کتاب حاضر با تمرکز بر ظرفیت‌ها و فرصت‌های دیپلماسی اقتصادی جمهوری اسلامی ایران، کوشیده است تا تحلیلی جامع از ظرفیت‌های برندسازی ملی کشور ارایه دهد. فصل پنجم کتاب از آن لحاظ درخور توجه است که به پیشنهاد راهبردهای ارتقای برند ملی جمهوری اسلامی ایران از طریق دیپلماسی اقتصادی مبادرت می ورزد؛ به ویژه آنکه این راهبردها از دل مصاحبه و گفتگو با صاحب نظران و چهره‌های با تجربه این حوزه به دست آمده است».

این کتاب در غرفه انتشارات وزارت امور خارجه در سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران رونمایی می‌شود.

کد خبر 6098262 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • محصولات تجاری گروه ‌بهمن در نمایشگاه صنعت‌ پخش ایران معرفی می‌شود 
  • رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب
  • لزوم مبارزه با آفات مگس مدیترانه در باغات مازندران
  • خسارت ۵۰۰ میلیارد تومانی سیل به زیرساخت‌های مناطق عشایری
  • اتوبوس‌های تولید گروه بهمن به پایتخت رسید
  • رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران
  • تدریس مشق عشق در یک مدرسه عشایری+ فیلم و عکس
  • آقای سامی بیگی، یک ملت به خاطر تو، به جان هم افتادن
  • بازیگر پایتخت در سن ۷۱ سالگی |‌ عکس
  • لوکیشن سریال خانه سبز پس از ۳۰ سال (فیلم)